E –TWİNNİNG PROJESİNDE SONA GELİNDİ
Görele Mimar Sinan İlkokulu’ndan İngilizce Öğretmeni Nurten Kurt’un proje üyesi olarak yürüttüğü “MY SNAPTIONARY” eTwinning projesi ile Görele Mimar Sinan İlkokulu’ndan 1/A sınıf Öğretmeni Nazlı Keleş’ in proje ortaklarıyla birlikte yürüttüğü ‘’DERS ARKADAŞIM WEB 2.0/MY CLASSMATE WEB 2.0’’ e Twinning projesinin sonuna gelindi.
Giresun Şehit İsa Yüksel İlkokulu’ndan İngilizce Öğretmeni İlknur Hacımurtazaoğlu’nun ve İstanbul İTÜ ETA Vakfı Sancaktepe Doğa Koleji’nden İngilizce Öğretmeni Yelda GÖK’ün kuruculuğunu yaptığı, Giresun Şehit İsa Yüksel İlkokulu’ndan Sınıf Öğretmeni Aynur Yıldırım, Rehber Öğretmen Havva Durukan ve Görele Mimar Sinan İlkokulu’ndan İngilizce Öğretmeni Nurten Kurt’un proje üyesi olarak birlikte yürüttükleri “MY SNAPTIONARY” eTwinning projesi ile Görele Mimar Sinan İlkokulu’ndan 1/A sınıf Öğretmeni Nazlı Keleş’ in proje ortaklarıyla birlikte yürüttüğü ‘’DERS ARKADAŞIM WEB 2.0/MY CLASSMATE WEB 2.0’’ e Twinning projesinin sonuna gelindi.
“MY SNAPTIONARY” adlı eTwinning projesi süresince öğrencilerle keyifli bir yolculuk yapıldı. İngilizce kelimelerin anlamlarını yazımıyla ilişkilendirerek resmetmek olan ‘Snapwords’ ile öğrenciler öğrendikleri İngilizce kelimelerden seçtikleri kelimelerin anlamlarını eğlenceli çizimlerle kağıda aktarıp cümle içinde kullandılar. Kalıcı öğrenmeye yardımcı olan bu yöntemle başarılı çalışmalar ortaya çıktı. Öğrenciler hayal güçlerini kullanarak hem eğlendiler hem de kelime dağarcıklarını geliştirdiler. Böylece öğrencilerin İngilizce dersine karşı olumlu bir tutum geliştirmelerine yardımcı olundu.
Ayrıca öğrenciler proje ile farklı web 2.0 araçlarını (Canva,Word Art,Voki) tanıyıp kullandılar. Öğrenciler snapword çalışmalarının yer aldığı online oyunları (Kahoot, Wordwall) severek oynadılar. Proje sonunda tüm ortaklardan toplanan, içerisinde cümle çalışmalarının da bulunduğu snapwordler ile bir İngilizce sözlük (e book) yayınlandı. Böylece okul kütüphanesine eğlenceli bir kaynak bırakıldı.
‘’Ders Arkadaşım Web 2.0 /My Classmate Web 2.0’’ E Twinning projesi ile öğrenciler web 2.0 araçlarını tanıdılar ve dijital okuryazarlığa adım attılar.
Projede yer verilen etkinliklerle, bilgi ve teknoloji çağında öğrencilerin dijital ortamda güvenli bilgiye ulaşmasını, interneti ve teknolojiyi doğru kullanmasını ve web 2.0 araçları ile etkinliklerini ve derslerini zenginleştirerek öğrencilerin akademik başarılarını artırmak hedeflendi. Öğrenciler her hafta bir web 2.0 aracını öğrendiler ve web 2.0 araçlarından olan kelime bulutları, puzzle, kahoot, wordwall, voki, storyjumper ve bulmaca hazırlama (puzzlemaker) etkinliklerini derslerde aktif olarak kullandılar. Bu süreçte öğrenciler eğlenerek öğrendiler.
Proje sonunda öğrenciler, tüm ortaklarla birlikte ortak ve işbirlikçi ürün olarak, harf boyama etkinliğiyle proje adından birer harf boyadılar daha sonra bu harfleri bir araya getirerek projenin adını yazdılar. Yine öğrenciler, storyjumper web 2.0 aracını kullanarak işbirliği içinde bir hikaye yazdılar. Bu hikayeler birleştirilerek bir e book oluşturuldu. Ayrıca projede 18 Mart Çanakkale Zaferi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramıyla ilgili etkinliklere de yer verildi, öğrenciler projede aktif olarak yer aldılar ve çok eğlendiler.